Avonturen van zeiljacht  Einder

van Cherbourg naar Geurnsey

van htc overgenomen 2648 van htc overgenomen 2647 Geurnsey van htc overgenomen 2624 van htc overgenomen 2627 van htc overgenomen 2632

Na wat rekenen had ik de juiste tijd gekozen om te vertrekken naar Geurnsey.
Let op, het is belangrijk om Cap de la Hague te ronden wanneer het slack  is, de kentering van de stroming van hoog naar laag water. ook belangrijk om te weten is dat een kentering van stroming niet altijd samen valt met hoog of laag water. Enfin ik had het goed uitgemikt, eenmaal aangekomen bij de Kaap had ik meer naar het westen gevaren en een grotere bocht gevolgd. een bijkomstigheid was dat de coëfficiënt niet al te hoog was, ’s Middag hoorde we op de radio dat er 2 boten in de problemen waren daar. het blijft oppassen. Na aankomst bij Geurnsey zijn we voor anker gegaan achter het kasteel. Een goede ankerplaats als het weer rustig is. Anders moet je echt naar binnen.

 

 

 

Share